+36 30/950-4149 info@viktoria-r.hu

Tibaldi Széchenyi toll Tibaldi új értékes tollgyűjteményt, a Clari Viri sorozatot mutatott be, mellyel emléket állít azoknak a legerőteljesebb és legbefolyásosabb vezetőknek, akiket a világ valaha ismert. A Clari Viri sorozat új tagja a Tribute to István Széchenyi, Széchenyi István emlékére tiszteleg.

A Tribute to István Széchenyi tollakat aprólékosan tervezték és limitált kiadásban készítették:

  • 50 db törvényes finomságú ezüstötvözet töltőtoll rose gold arannyal plattírozva.
  • 50 db törvényes finomságú ezüstötvözet rollerball rose gold arannyal plattírozva.

A toll testét Barabás Miklós: Széchenyi István portréja, a toll kupakját Széchenyi címer, a dobozt pedig a Lánchíd díszíti. Minden egyes darab kézzel festett remekmű, Lorena Straffi művész keze munkáját dicséri.

A Tribute to István Széchenyi töltőtollnak feltűnő hegye 18K sárga arany és ródium. Mint minden Tibaldi tollhegyet, ezt is az első osztályú íróminőség garanciájával vésték be, “1a Qualità”. Az arany vastagsága változik a tollhegyen, ezáltal rugalmasságot maximál a kényelmes íráshoz. A rendelkezésre álló hegy: fine (F), medium (M). Ezeket a nagyszerű íróeszközöket elegáns – fából készült – fekete dobozba csomagolják. A doboz fedelét a Lánchíd díszíti.

Tibaldi Tribute to István Széchenyi
töltőtoll ára 1.678.700 Ft,
rollerball ára 1.558.700 Ft -ELADVA.

Bővebb információért hívjon minket a +36 30/950-4149 telefonszámon vagy vegye fel velünk a kapcsolatot →

Képek a Tibaldi Tribute to István Széchenyi tollakról


Az isteni arány

PHI (ejtsd: fí): a fogalmat, amit a Divine Proportionként (Isteni Arány) ismertek, segítségül hívták a Tribute to István Széchenyi toll tervének és fejlesztésének minden részleténél. Ez az arányszám (1.618) van jelen a szerkezet minden egyes részletében. Például a toll kupakja és a teste között, amikor a toll zárva van, arányuk 1.618. PHI-t századokon keresztül művészetben, építészetben és zenében használták. Több neves művész vagy műalkotás épít az aranymetszés szabályaira, például a magyar Szent Korona; Bartók Béla bizonyos zeneművei; Dante Alighieri Isteni színjátéka; Leonardo da Vinci festményei. Először Fibonacci, a XIII. század matematikusa fedezett fel egy rendkívüli matematikai sorozatot, ahol mindegyik szám megegyezik a két előző szám összegével. Ez a Fibonacci számokként ismertté vált, és a 18. században egy a számok közti további matematikai kapcsolatot fedeztek fel. Minden szám hozzávetőleg 1.618-szor nagyobb annál a számnál, ami megelőzi azt.

Széchenyi István emlékére

Magyarország 2010-ben a Legnagyobb Magyar, Gróf Széchenyi István emléke előtt tisztelgett. A bölcs, előrelátó, a hazájáért eddig legtöbbet tett magyar szinte minden gondolata a mai napig is érvényes. 150 év elteltével nem akadt a hazában olyan, ki annyit adakozott vagy alkotott volna, mint Széchenyi a saját vagyonából.