+36 30/950-4149 info@viktoria-r.hu

Tibaldi_Sovereign_Military_Order_Malta, _Maltai_lovagrend_toll_nyito
TIBALDI által készített Máltai Lovagrend toll (SMOM), egy különleges, művészi darab, melyre a középkori katonák páncélzatának mintáját vésték. A kupak hátulján fellelhető egy Máltai lovag fényes képe, egy diszkrét, gravírozható tábla felett van, mely táblára a végső tulajdonos nevét, vagy kezdőbetűit gravírozhatjuk.

A Lovagrend leghíresebb szimbóluma a Máltai kereszt, mely a toll testét díszíti.
Ez, a tehetséges művésznő, Lorena Straffi keze munkája.
Minden egyes toll kupakját carnelian kő díszíti, melyet jól kiemel a törvényes finomságú ezüst.

Tollhegy
A Sovereign Military Order of Málta (SMOM) töltőtollnak feltűnő hegye ródium és sárga arany, bevésve a Máltai kereszt képével. Ródiumot alkalmaznak a kereszt körvonalain kívül és a szavakban. Ez a művelet rendkívüli precizitást követel még egy tapasztalt aranyművestől is.
Mint minden TIBALDI tollhegyet, ezt is az első osztályú íróminőség garanciájával vésték be,
“1a Qualità”.
Az arany vastagsága változik a tollhegyen, ezáltal rugalmasságot maximál a kényelmes íráshoz. A rendelkezésre álló hegy: Medium(M).

Díszítés
A Clou de Paris egy ősi dekoratív minta, a gúlaminták ismétlődnek. Ez a design 16. század óta létezik. A 18. században behozták az óraiparba, hogy a karcolásokkal szemben ellenállóbbá tegyék a fémfelszíneket.
A piramis minden oldalát megmunkálják. A munka rendkívül nehéz és nagypontosságú technológiát és eszközöket igényel. Az így kapott elegáns minta egy gyémánt alakhoz hasonlóan visszatükrözi a fényt.

Csomagolás
Ezeket a nagyszerű íróeszközöket elegáns – fából készült – fényes piros lakkal bevont dobozba csomagolják. A doboz fedelét gyöngyház berakással Máltai kereszt díszíti.

Sorszámozott kiadás
TIBALDI Sovereign Military Order of Málta (SMOM) sorszámozott limitált kiadásban készült.
Az összes darabszám az 1530. évhez igazodik, ez a Lovagrend máltai letelepedésének éve.
Valójában 1+530 íróeszköz készült.
1 rendkívüli, melyet jótékonysági céllal elárvereznek alapítvány támogatására.

250 ezüst töltőtoll
250 ezüst roller ball
15 18K arany töltőtoll
15 18K arany roller ball

Tibaldi, Sovereign Military Order Malta (SMOM), Máltai Lovagrend töltőtoll ára 1 259 900 Ft.
Bővebb információért hívjon minket a +36 30/950-4149 telefonszámon vagy vegye fel velünk a kapcsolatot űrlapunk segítségével →

Képek a Tibaldi, Sovereign Military Order Malta (SMOM), Máltai Lovagrend töltőtollról

Isteni arány
PHI (ejtsd: fí): a fogalmat, amit a Divine Proportionként (Isteni Arány) ismertek, segítségül hívták a Sovereign Military Order Málta (SMOM) toll tervének és fejlesztésének minden részleténél. Ez az arányszám (1.618) van jelen a szerkezet minden egyes részletében. Például, a toll kupakja és a teste között, amikor a toll zárva van, arányuk 1.618.

PHI-t századokon keresztül művészetben, építészetben és zenében használták, gyakran önkéntelenül. [Több neves művész vagy műalkotás épít az aranymetszés szabályaira, például a magyar Szent Korona , Bartók Béla bizonyos zeneművei; Dante Alighieri Isteni színjátéka, Leonardo da Vinci festményei.]
Először Fibonacci, a XIII. század matematikusa fedezett fel egy rendkívüli matematikai sorozatot, ahol mindegyik szám megegyezik, a két előző szám összegével. Ez a Fibonacci számokként ismertté vált és a 18. században egy a számok közti további matematikai kapcsolatot felfedeztek fel. Minden szám hozzávetőleg 1.618-szor nagyobb annál a számnál, ami megelőzi azt.