+36 30/950-4149 info@viktoria-r.hu

A 2007. év luxustolla a TIBALDI for BENTLEY.
Ebben az évben ünnepelte a brit luxusautó-gyártás legfontosabb helyszíne, a történelmi Crewe gyár fennállásának 60. évfordulóját. Erre az alkalomra Bentley Motors bemutatta első limitált kiadású toll kollekcióját.

Az együttműködésre és a gyártásra felkérték a világhírű TIBALDI céget , aki az értékes és magas technikai színvonalú íróeszközök speciális gyártója. Az 1916-ban alapított toll manufaktúra, a tollritkaságokat gyártó TIBALDI volt Olaszország első töltőtollgyártója.

A TIBALDI for BENTLEY toll kollekció egyben a Tibaldi gyár 90.évfordulóját is ünnepelte.

Két speciális modellváltozattal emlékeztek a brit márka a Crewe-ban működő üzem megalapításának hatvanadik évfordulójára. Az Arnage és a Continental GT Diamond Series limitált kiadásban kerültek forgalomba.
Az Arnage autóból összesen 60 példányt gyártottak, a Continental GT Diamond Series modellhez 400 példányt készítettek.

A Tibaldi for Bentley tollak a különleges formatervezésüket e két limitált kiadású autó szériától kapták.
A toll kupakján megtalálható a Mulliner Edition Continental GT Diamond Series autó sebváltójának a pontos mása.
A gyűrű, amely körülveszi a kupakot, szabad helyet biztosít személyes adatok vagy autónk rendszámának belegravírozására.
A doboznál alkalmazott részarányos tölgyfaberakás technika visszatükrözi az Arnage Diamond Series belsőt.

Minden TIBALDI tollnak van egy szabadalmaztatott belső szerkezete, mely szerkezet csökkenti a szivárgás kockázatát.

– A Tibaldi for Bentley toll kollekcióhoz adtuk a Diamond Series járműbelső építészeti és tervkódok elveit. A kollekció kialakításánál arra törekedtünk, ha a tollat kezedbe veszed különlegesnek érezd magad – Robin Page, Bentley tervező.

Minden Tibaldi for Bentley toll egy értékes limitált kiadás és magán hordozza a Sheffield Assay Office Bentley fémjelet.

  • 400 ezüst töltőtoll és
  • 200 ezüst rollerball ,
  • 40 tömör fehér arany töltőtoll és
  • 20 tömör fehér arany rollerball készült.

A Tibaldi for Bentley ezüst töltőtoll ára 1.825.400 Ft. A Tibaldi for Bentley ezüst rollerball ára 1.794.100 Ft.

Bővebb információért hívjon minket a +36 30/950-4149 telefonszámon vagy vegye fel velünk a kapcsolatot →

Képek A Tibaldi for Bentley tollakról

Az isteni arány

A toll kialakításában az aranymetszési arányokat alkalmazták. Az 1,618 szám és annak többszöröse vagy törtrésze vonul végig a toll kupakjának és testének tervezésénél.
[Az aranyarány numerikus kifejezése az irracionális fí-szám(értéke körülbelül 1,618), mely érdekes matematikai tulajdonságokkal rendelkezik. PHI-t ( ejtsd: fí) századokon keresztül művészetben, építészetben és zenében használták, gyakran önkéntelenül. Több neves művész vagy műalkotás épít az aranymetszés szabályaira, például a magyar Szent Korona , Bartók Béla bizonyos zeneművei; Dante Alighieri Isteni színjátéka, Leonardo da Vinci festményei.]