+36 30/950-4149 info@viktoria-r.hu

Tibaldi DIVINA tollak az aranymetszés szabályai alapján készültek.

Az isteni arány, PHI (ejtsd: fí): – a fogalmat, amit a Divine Proportionként (Isteni Arány) ismertek, segítségül hívták a DIVINA tollak tervének és fejlesztésének minden részleténél.

Ez az arányszám (1.618) van jelen a szerkezet minden egyes részletében.
Például a toll kupakja és a teste között, amikor a toll zárva van, arányuk 1.618.

A TIBALDI tollak azonnal felismerhetők, egyik megkülönböztető jegyük a díszítés, mely a toll kupakját ékesíti. A Clou de Paris egy ősi dekoratív minta, melyben a gúlaminták ismétlődnek.
A piramis minden oldalát megmunkálják. A munka rendkívül nehéz és nagypontosságú technológiát és eszközöket igényel. Az így kapott elegáns minta egy gyémánt alakhoz hasonlóan visszatükrözi a fényt.

Limitált Kiadás, összesen 618 darab rollerball készült.

Tibaldi fekete-arany Divina rollerball ára 497.300 Ft .

Bővebb információért hívjon minket a +36 30/950-4149 telefonszámon vagy vegye fel velünk a kapcsolatot →

Képek a Tibaldi fekete-arany DIVINA rollerballról


PHI-t századokon keresztül művészetben, építészetben és zenében használták. Több neves művész vagy műalkotás épít az aranymetszés szabályaira, például a magyar Szent Korona; Bartók Béla bizonyos zeneművei; Dante Alighieri Isteni színjátéka; Leonardo da Vinci festményei.

Először Fibonacci, a XIII. század matematikusa fedezett fel egy rendkívüli matematikai sorozatot, ahol mindegyik szám megegyezik a két előző szám összegével. Ez a Fibonacci számokként ismertté vált, és a 18. században egy a számok közti további matematikai kapcsolatot fedeztek fel. Minden szám hozzávetőleg 1.618-szor nagyobb annál a számnál, ami megelőzi azt.