+36 30/950-4149 info@viktoria-r.hu

Montegrappa the Alchemist toll

Minden idők egyik legolvasottabb könyve, Paulo Coelho Alkimistája inspirálta Montegrappa the Alchemist toll-remekműnek a létrejöttét.

Montegrappa the Alchemist toll limitált kiadás. A széria 1987 db töltőtollból és rollerballból áll összesen, tisztelegvén az év előtt, amikor a könyv kiadásra került.

  • 71 db színarany toll (38 töltőtoll és 33 rollerball) készült, jelképezvén a 71 nyelvet melyre lefordították a művet.
  • 900 db toll készült gyöngy gyantából és ezüstből (450 töltőtoll 450 rollerball) megemlékezvén a 900 darab első kiadásról.
  • 1000 db toll készült teljesen áttetsző tűzzománcból hangsúlyozottan sterling ezüstből. Négy különböző színű tűzzománc mázú darab készült, képviselvén a négy elemet: a levegőt, a tüzet, a földet és a vizet.
  • 16 db toll készült aranyból gyémánttal díszítve (8 töltőtoll és 8 rollerball), ezek a drágakövek szimbolizálják a gazdagságot mely kiemelkedően jellemző a történetre. Üzletünkben, ezen gyémánttal díszített tollakból az 1.sorszámú töltőtoll bemutatóját láthatták.

Az alkimista című könyv megérinti a szívet és a lelket. Hogy ezt az érzést meg tudják testesíteni egy tollban, a Montegrappa művészei egy olyan formát hoztak létre mely magába foglalja a történetben felbukkanó számtalan szimbólumot. Viasztechnikát alkalmazva, a toll kupakját a Nap ábrázolásával és a Holddal díszítik, a csíptető, amivel a Napot és a Holdat összekötik, olyan rugalmas szerkezetre van építve, hogy ugyanazt az érzést adja, mint egy mechanikus óra felhúzója.

Montegrappa the Alchemist toll fizikai élményét a toll testébe helyezett, az alkímia hét féme nyújtja. A higanyt a kémiai jele jelképezi. A toll csíptetője egy térkép rajzoló iránytűjéhez hasonlóan nyílik. Csakúgy, mint a könyv, a Montegrappa the Alchemist toll is többrétű, a tulajdonosa mindig újabb és újabb részleteket fog felfedezni idővel.

“Mint író, teljes mértékben elismerem a toll mérhetetlen hatalmát. A toll és az írott szó segítségével voltam képes életet adni a gondolataimnak és ezzel elérni emberek százmillióit. Az alkimisták a kémia, a kohászat és a biológia előharcosai voltak. Montegrappa a tollak alkimistája. A száz éves történelmük alatt, a világ leggyönyörűbb íróeszközeit készítették el. Biztos vagyok benne hogy a ‘Montegrappa the Alchemist‘ toll egy mérföldkő lesz az íróeszközök történelmében.“ – Paulo Coelho, Az alkimista könyv szerzője

Montegrappa the Alchemist arany töltőtoll gyémánt berakásokkal.

Bővebb információért hívjon minket a +36 30/950-4149 telefonszámon vagy vegye fel velünk a kapcsolatot űrlapunk segítségével →

Képek a Montegrappa the Alchemist tollról

Az inspiráció: Az alkimista című könyv

Paulo Coelho Alkimistája minden idők egyik legolvasottabb és legkedveltebb könyve, mely mélyen érintett megannyi olvasót világszerte. A regény egy kaland és egy példabeszéd, egy allegorikus történet az Ibériai-félsziget nagy kalandregényeinek hagyományában. Igazán hozzá illő, hogy az alkimista eme nemes műfajnak a részese, a brazil író portugál nyelven írta meg eme modern klasszikust, és a történet Andalúziában veszi kezdetet.

Coelho, egy mélyen spirituális ember, egyszer elzarándokolt a Santiago de Compostelába, eme zarándokút szolgált inspirációkent a Zarándoklat – Egy mágus naplója című művéhez 1986-ban. Az ezt követő évben megírta Az alkimistát, mely egy aprócska brazil nyomdában lett először publikálva mindössze 900 példányban. Mikor úgy döntöttek, hogy nem nyomtatják újra a művet, Coelho egy nagyobb kiadóhoz fordult, kinek segítségével brazil bestsellerré vált. Az alkimistából mára több mint 65 millió példány kelt el, ezzel csatlakozva a kiadó-történelem örök bestsellereinek soraiba. A könyv több mint 70 nyelvre lett lefordítva, a 71. a máltai nyelvű kiadás lett. Ezzel megdöntötte a még élő író által legtöbb nyelvre lefordított könyv Guinness-rekordját.

Első ránézésre egy egyszerű történet Santiagoról, egy szerencsevadász pásztorról, mely úti beszámolószerűen meséli el a kalandokat, és mutatja be Santiago döntéseit befolyásoló lenyűgöző karaktereket. Egyben gyengéd és megrázó. Ez az út Santiagot bimbózó románcon és félelmetes rablókon keresztül, egzotikus oázisoktól a sivatagokig valamint magának az alkímia rejtélyeinek teszi ki. A piramisok felkutatása alatt Santiago sokkal több mindent megtapasztal, mint amit valaha átélt volna egyszerű pásztorként, az élettapasztalatok feltárásokhoz vezetnek.