+36 30/950-4149 info@viktoria-r.hu

Montegrappa Rigoletto toll

A 16. század végén született, Itália legelegánsabb és legnemesebb művészete előtt tiszteleg a Montegrappa: eme gyönyörű remekmű Giuseppe Verdi három felvonásos operáját, a Rigolettót ünnepli.

Montegrappa Rigoletto limitált kiadása sterling ezüst és színarany 18K verzióban kapható. Mindkét esetben a tollhegy maga 18K aranyból készült. A limitált kiadásból összesen 1851 darab kapható, utalva ezzel a mű bemutatásának évére:

  • 900 db sterling ezüst töltőtoll
  • 900 db rollerball
  • 30 színarany töltőtoll és
  • 21 rollerball.

Szem előtt tartva a címszereplő karakterét a Montegrappa Rigoletto toll dizájnja azonnal az udvari bolond ruházatára emlékeztet, hiszen a harlequin piros, fehér és fekete gyémánt minták egyértelműen ehhez a karakterhez kapcsolódnak. A toll teste és a piros kupak gyöngy gyantából készültek, a test maga, a mozaik effekt érdekében egy különleges (diffusion bonding) technikát igényelt. A toll testének további része nemesfémből, ezüstből vagy színaranyból készült a modelltől függően. A kézzel készített fekete és piros muránói üveg a piros kupak tetején a harlequin habos ruhaujját és pantallóját idézik, míg a csiptető az udvari bolond cipőjét jelképezi.

A csiptetőt rögzítő gyűrűbe vésve megtalálható az udvari bolondok „szoknyáján” gyakran feltűnő háromszög meghosszabbítás, mely apró csengettyűkben végződik. A testet körülölelő gyűrűbe pedig az udvari bolond övére emlékeztető mintát vésték a Montegrappa művészei, míg a Montegrappa logo a kupak aljánál lévő vastag gyűrűbe vésve található.

Montegrappa Rigoletto toll ára: ezüst-töltőtoll 1.120.000 Ft – ELADVA,
rollerball 940.000 Ft.

Bővebb információért hívjon minket a +36 30/950-4149 telefonszámon vagy vegye fel velünk a kapcsolatot űrlapunk segítségével →

Képek a Montegrappa Rigoletto tollakról

Az inspiráció: Verdi – Rigolleto

A darabot először 1851. március 11-én a híres velencei La Fenice operaházban játszották. A Rigoletto a kezdeti problémák – az észak-olaszországi színházakat kontrolláló osztrák cenzúra – ellenére is előadásra került. A premier hatalmas sikert aratott, az előadást követő reggelen az emberek a herceg áriáját a „La donna è mobile” -t énekelték az utcán.

Hatalmas kasszasiker volt a La Fenice számára és ez volt Verdi első legnagyobb itáliai győzelme is 1847, a firenzei Macbeth premiere óta. Az eredeti 13 előadást a következő évben is megismételték, majd 1854-ben újra. Rigoletto ma mindenidők legnagyobb operáinak listáján szerepel, 2006 és 2010 között Olaszország hat leggyakrabban előadott operái közé tartozott.