+36 30/950-4149 info@viktoria-r.hu

Montegrappa Brain toll

Montegrappa büszkén mutatja be előkelő történelmének egyik legambiciózusabb tollát, a limitált kiadású Montegrappa Brain tollat. Ezen toll Dr. Richard Restakkal való széleskörű kollaborációjának köszönhető, akinek több mint 20 könyve jelent már meg az emberi agy témában.

Montegrappa Brain toll limitált kiadás:

  • 1012 db ezüst töltőtoll, jelképezvén az emberi agyban fellelhető neuronok számát, mely becslések szerint 1012 és 1013 közötti érték.
  • 900 db ezüst rollerball, mivel a kibocsájtott neurotranszmitter (messenger) molekulák száma egy szinaptikus hólyag által szintén 900.
  • 50 db 18K színarany töltőtoll és 50 db 18K színarany rollerball, mely jelképezi a szinaptikus hólyag 50 nanométeres átmérőjét.
  • 12 db 18K színarany töltőtoll, mely szimbolizálja a 12 agyi ideget.
  • 6db 18 K színarany rollerball gyémántokkal, mely az agykéreg 6 réteget reprezentálja.

Annak érdekében, hogy a toll kellőképp szimbolizálja a szerv bonyolultságát, Montegrappa dizájnerei magától az agytól gyűjtöttek az inspirációt. A kötelék az agy és a toll között; az írás, mint cselekmény, egy segédeszköz mely az agyat használva teszi lehetővé, hogy az ember kifejezhesse önmagát. Az inspirálta Montegrappat, hogy illusztrálja ezt a direkt intellektuális és fizikai kapcsolatot.

Ez az alapvető kontraszt a toll alap struktúrájában van jelképezve: a toll felső része gazdagon díszített, míg a test egyszerű, ellentétet állítva a szintén egyszerű emberi test és a gazdag és összetett agy között. A tollkupakon fellelhető díszítés az agynak a keresztmetszete, egy ókori illusztráció alapján. A kupak bevonata idegsejteket ábrázol, a csiptető pedig a gerincvelőt képviseli. A csiptető rugós mechanizmusú, a vége vörösre vagy feketére van lakkozva, hogy különbséget tegyen a töltőtoll és a rollerball között.

A toll hegyén egy csikóhal található, mely a hippokampuszra utal, az emberek és más gerincesek agyának egyik fő alkotóelemére. Ez a limbikus rendszerhez tartozik és fontos szerepet játszik a rövid távú memória hosszú távú memóriává szilárdításában valamint a térbeli tájékozódásban.

Montegrappa Brain toll ára:
ezüst töltőtoll ELADVA, rollerball ELADVA.

Bővebb információért hívjon minket a +36 30/950-4149 telefonszámon vagy vegye fel velünk a kapcsolatot űrlapunk segítségével →

Képek a Montegrappa Brain tollakról